Hans Beekmans exposeerde in Stockholm en nu in Soos Plock Volkel.

“Mijn schilderijen zijn realistisch, met een vleugje van mijzelf.”
Deze woorden liet Hans Beekmans enkele jaren geleden optekenen tijdens een van de vele keren dat hij “de krant haalde”.


Helaas was hij onlangs weer in het nieuws vanwege het noodlottige ongeval dat hem was overkomen en waardoor hij op 92 jarige leeftijd is overleden. Al op jonge leeftijd was tekenen en kleuren zijn liefste bezigheid, van koningin Juliana ontving hij als 17 jarige al eens een bedankje voor de mooie tekening die hij haar gestuurd had. Als tandtechnicus was hij gewend om op de millimeter nauwkeurig te werken, die precisie vind je terug in zijn schilderijen. Hij lette op de fijnste details, alles moest volgens hem kloppen. Pas na zijn pensioen, op 60 jarige leeftijd, ging hij naar de kunstacademie in het Belgische Arendonk en volgde daar een zeven jaar durende opleiding. Soms verkocht hij een werk maar dat vond hij bijzaak. Toch kreeg hij internationaal veel aandacht, via een bedrijf dat kunst verhuurd hingen werken in hotels in Rome, Stockholm, Londen en Wenen. Er waren tentoonstellingen in eigen regio maar ook in bijvoorbeeld Innsbruck en Antwerpen. Een periode waardoor Hans extra bekendheid verwierf lag rond 2015 toen een galerie-houder uit Uden hem adviseerde om “iets eigentijds” te gaan maken. Voor nieuwe inspiratie hoefde Hans niet ver te zoeken, hij vond die gewoon op straat. Hij ging Jeans schilderen en binnen de kortste keren hingen zijn schilderijen een maand lang in het Hilton in Antwerpen. In de regio zijn heel wat amateur kunstenaars te vinden die geprofiteerd hebben van de opleiding en ervaring van Hans.
Zo gaf hij vele jaren schilderles in het gebouw van Soos Plock en de afgelopen jaren in de Schakel in Volkel. Nu dient er zich een buitenkans aan: een flink aantal van zijn schilderijen worden op 26 en 27 maart tijdens een expositie in Soos Plock te koop aangeboden.

Tijdens de expositie treedt zaterdag de Nederlandse band “Rewind” op met de hele dag pop, bleugrass en soul muziek en zondag treedt de eveneens Nederlandse band “Bont & Bluegrass” op met een mix van bluegrass, blues, country en ballads. De opbrengst gaat naar de Alzheimer Stichting. Een unieke kans voor particulieren maar zeker ook voor bedrijven om een werk van een bekende kunstenaar uit de regio te bemachtigen en tegelijk een goed doel te ondersteunen.

Zaterdag 26-03-2022 14:30 – 20:00 (Soos Plock zal zelf geopend blijven tot 00:00) en Zondag 27-03-2022 14:30 – 20:00


Reacties:

Er kunnen geen reacties op dit bericht geplaatst worden.